Caixa de Contes

Weblog d'audio edicions Caixa de Contes

Una altra manera d’ensenyar: Flipped classroom

Deixa un comentari

Bon dia amics!

Us en recordeu del nostre conte “L’Ocelleta Rita”?

La professora Miqueleta sempre començava les classes de la mateixa manera: -nois, ales preparades?  paracaigudes cordats?, ulleres netes? cascs posats?…doncs a volar!…i desplegava les ales com ningú!!!

La professora Miqueleta sabia  el que necessitava la Rita i la va saber encoratjar quan la Rita ho va necessitar. Sempre he pensat que un bon professor mai no s’oblida. No s’oblida perquè ens fa sentir diferents i estimats. Ens treu de la nostra zona de confort i sovint trenca les parets de l’aula per ajudar-nos a treure el nas al món… en definitiva ens fa créixer…

Per a mi, un exemple de professor “trencador” és en Manel Trenchs, professor d’Història de l’Art de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró.

FlippedClassroomUWcolors-1-1024x242.jpg

En Manel utilitza un model pedagògic, la Flipped Clasroom ( Classe capgirada) on determinats processos d’aprenentatge es realitzen fora de l’aula (mitjançant el visionat de videos etc) per a després practicar i potenciar els coneixements dins de l’aula. Així el temps a classe queda alliberat per a que els estudiants participin d’una manera activa. Es facilita doncs que sorgeixin preguntes, discussions i a que es puguin treballar els continguts amb activitats aplicades a la informació rebuda i treballada a casa.

Flippant, oi!!??

Una altra manera d’ensenyar! una altra manera d’aprendre!

Gràcies Manel per impulsar una visió engrescadora i motivadora en l’art d’ensenyar i aprendre la història de l’art i en definitiva, en l’art de la vida!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s