Caixa de Contes

Weblog d'audio edicions Caixa de Contes

Els nostres contes

Deixa un comentari

Avui a caixadecontes us farem pensar una mica.

Molt sovint ens preguntem com s’ho fa  una petita formiga per carretejar objectes que són 20 o 50 vegades més pesats que elles. El fet és que els seus músculs no són més forts que els nostres, no. El cert és que com són tan petites, poden generar més força perquè la força depèn de la secció dels músculs. I aquesta secció, que és la mesura d’una superfície, quan l’augmentem, augmenta al quadrat, o sigui que no augmenta tant com la massa(volum), que ho fa al cub. En resum és qüestió de proporcions. O sigui que a mesura que fem un animal més gran, la massa augmenta més ràpid que la secció dels seus músculs, per tant una formiga del nostre tamany  ja no seria tan forta com quan era petitona, petitona!!!

Heu vist la Lea carretejant aquesta espigueta? Ella és la formiga més forta, ràpida i llesta de tot els formiguer. Treballa de valent igual que en Nil, el saltamartí que es prepara per les Olimpíades al conte d’en Nil, un saltamartí amb problemes. Dos personatges que fan palesa la importància de l’esforç, imprescindible  per aconseguir tot allò que volem. Compra el conte clickant aquí Buy Now! (pots pagar amb targeta al mateix enllaç)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s