Caixa de Contes

Weblog d'audio edicions Caixa de Contes

Jocs de nens

Deixa un comentari

Jocs de nens, de Peter Bruegel el Vell

Jocs de nens, de Peter Bruegel el Vell

Coneixeu aquest quadre de Peter Bruegel el Vell? Es tracta d’un oli que representa nens jugant. Els estudiosos han identificat més de 80 jocs, i el més curiós, és que tot i que el quadre es va pintar al segle XVI, fa més de 400 anys, molts dels jocs que hi apareixen, encara són populars avui en dia. Entre els 168 nens i les 78 nenes que apareixen al quadre, n’hi ha que fan bombolles de sabó, que juguen a nines, que juguen  a fet i amagar, que caminen amb xanques, que piquen una pinyata, que toquen una caca amb un bastó i molts més.

Podeu veure els detalls, un per un, tots 80,  en aquest article hilarant de la wikipedia.

Nena remenant caca amb un pal

Nena remenant caca amb un pal. Detall de la Wikipeida

També és molt pràctic, per localitzar-los ràpidament, l’article Jeux d’enfants: una visión detallada del juego tradicional en el Renacimiento europeo. Hi trobareu el quadre numerat, amb la guia corresponent de cada joc:

Quadre amb les escenes numerades

Quadre amb les escenes numerades

 

Una distracció que no tenien els nens fa 400 anys és escoltar el CD de caixadecontes. Perquè asseure’s, tancar els ulls, escoltar històries i deixar anar la imaginació, és un dels jocs més divertits de tots els temps.  Compra’l a la botiga de caixadecontes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s