Caixa de Contes

Weblog d'audio edicions Caixa de Contes

Flipped classroom

Deixa un comentari

Una flipped classroom (classe capgirada) és una forma d’ensenyar als alumnes que consisteix en que els alumnes aprenen la matèria pel seu compte, mitjançant recursos multimèdia, com ara vídeos online, i el que serien els deures es fan a classe, sota la supervisió del professor. D’aquesta manera el professor pot guiar i interaccionar de forma més personalitzada amb els estudiants enlloc d’explicar matèria. Així el professor pot ajudar l’alumne en el moment que s’encalla, mentre que si el professor es limita a explicar la matèria a l’aula i posar deures per casa, quan l’alumne s’encalla no té el suport que necessita.

En una experiència el 2006 a la Universitat de Lamar, es va aplicar la metodologia de flipped classroom a un grup d’estudiants i la metodologia tradicional a un grup de control. Els estudiants de la flipped classroom van tenir uns resultats significativament millors. La flipped classroom és una tècnica bastant nova, però ja la fan servir alguns professors a Catalunya, com per exemple en Manel Trenchs, professor d’història de l’art a l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, que té un canal propi a vimeo: Història de l’Art. El vídeo següent és una mostra del que hi podreu trobar:

Podeu trobar informació més detallada sobre la flipped classroom en l’article del diari de l’educació: Flipped Classroom: la lliçó a casa i els deures a classe.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s