Caixa de Contes

Weblog d'audio edicions Caixa de Contes

8 consells per viatjar amb nens en cotxe

Deixa un comentari

IMG-20130813-WA005

Ara a l’estiu és més freqüent fer viatges llargs amb el cotxe. Pels nens petits (i no tant petits) el viatge es pot fer molt pesat si no el planifiquem bé. Per als pares no fa cap gràcia començar les vacances amb un drama al cotxe, així que us deixem alguns consells per fer els viatges més agradables:

1. Aprofiteu les hores de dormir dels nens

Si podeu, viatgeu al vespre o a l’hora de fer la migdiada (si encara en fan). Per la majoria de nens el cotxe és un somnífer i fàcilment poden passar tot el viatge dormint. Si viatgeu de nit, pugeu-los al cotxe amb el pijama posat, així quan arribeu només cal deixar-los al llit i, amb una mica de sort, ni es despertaran. En qualsevol cas, poseu-los roba còmoda.

2. Aneu amb calma

Quan planifiqueu el viatge, deixeu temps per imprevistos, que segur que en sortiran. Planifiqueu algunes parades per anar al lavabo. En funció de l’edat caldrà parar cada hora i mitja o dues hores. Més val que sobri una hora, que no pas no poder parar perquè arribem tard.

3. Empaqueteu estratègicament

Sempre carregueu les maletes abans de pujar els nens, així els estalvieu una estona d’estar quiets. Deixeu a mà coses que previsiblement necessitareu, com tovalloletes, aigua o menjar. També va bé portar una bossa per fer-la servir d’escombraries.

4. Carregueu bé l’iPAd/Tauleta

Una tauleta amb aplicacions que li agradin al nen, películes o dibuixos animats el pot tenir entretingut una bona estona. Si ha de mirar una película o aplicació amb so, agafeu auriculars, així us estalviareu de sentir la musiqueta vosaltres també. No us oblideu de carregar la tauleta abans de sortir de casa!

5. Prepareu jocs i joguines per al viatge

Podeu agafar llibres i petites joguines que puguin tenir al nen entretingut mentre està al seient sense poder moure’s gaire. El millor és anar donant-les poc a poc, una cada mitja hora, per exemple, així quan es comença a cansar d’una joguina, en té una de nova diferent. Si les donem totes de cop, s’avorrirà abans.

No tota la distracció ha de ser dintre el cotxe. També podem jugar a jocs que involucrin la carretera o el paisatge. Contar cotxes de colors, veig, veig, etc. Si són més grandets, els podeu donar un mapa i que marquin els llocs per on anem passant.

6. Porteu menjar i beguda

Fins i tot si penseu parar a menjar, és bona idea tenir unes galetes o un plàtan a mà, i per descomptat aigua per beure. Ja sé que per alguns conductors menjar al cotxe és poc menys que un sacrilegi, però amb les tovalloletes humides, totes les taques marxen.

7. Protegiu-los del sol

Per la meva experiència, els protectors que s’enganxen als vidres no solen anar gaire bé. Molt millor que s’acostumin a portar unes bones ulleres de sol des de ben petits.

8.  CDs i audiollibres

Sobretot amb nens que es maregen i no poden mirar llibres o jugar a la tauleta, van molt bé els audiollibres i cançons infantils.

Recordeu, si heu de fer un viatge llarg amb nens aquest estiu, no oblideu el CD de caixadecontes: Buy Now!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s