Caixa de Contes

Weblog d'audio edicions Caixa de Contes

De com els contes transformen el món

Deixa un comentari

Una persona a la que estimo i admiro em va enviar fa uns dies un correu molt interessant de com una professora jordana, Rana Dajani, havia descobert la raó per la que als nens jordans no els agradava llegir. L’Article de “El País” d’aquest 13 de novembre explica que va arribar a una conclusió: “Als nens no els agrada llegir perquè mai no els han llegit de petits”.
-I com ho puc fer? Es va preguntar -No puc ensenyar a cada pare a llegir en veu alta!
Després de pensar i pensar va caure en que a cada barri jordà existia una mesquita, un lloc acollidor on després de l’oració es podrien llegir contes als petits.  Per què no?
Es va rodejar de nens, 25 en un inici,  i amb un barret i unes titelles començà a llegir en veu alta… Al cap de mitja hora de lectura, els nens començaren a interessar-se pels libres i per les històries que en ells podien trobar. Va ser el naixement de ” We love reading” , un web  on podem llegir a la capçalera:  “A Library in Every Neighbourhood”. El projecte, com veureu si llegiu l’article, va anar creixent. Els pares van veure que els nens milloraven els seus rendiments a classe i tenien més confiança.
IMG_20141120_125632
Una raó més per fomentar la lectura i també una lectura en veu alta. I és que la veu humana, amb les seves peculiaritats individuals (cadascú les seves) amb cada respiració i cada inflexió, ens convida a entendre el món i a gaudir-lo.
Au! Feu la prova avui mateix llegint i encuriosint als vostres petits! Però ep! Feu-ho be! Amb ganes!…Que com diu la Rana Dajani: ” Per a aconseguir un canvi, busca quelcom petit i concentra’t en fer-ho be”
I sabeu què? En aquesta fita, els nostres contes també us poden ajudar. És clar, els audiocontes de caixadecontes, on la veu parlada també és la protagonista. Una veu tranquil·la que alhora viatja per un munt de registres donant color als diferents personatges i on la prosòdia i el ritme us faran passar molt bones estones!
_________
Trobaràs els nostres contes al CD de caixadecontes. Aconsegueix-lo per 9,95€, enviament inclòs, clicant Buy Now! ( per a Península i Balears) o per 14,95€ (enviament inclòs) clicant Buy Now! ( per a enviaments internacionals) i escolta’ls amb qui més estimes!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s