Caixa de Contes

Weblog d'audio edicions Caixa de Contes

La dislèxia, una manera diferent d’aprendre.

Deixa un comentari

Números i lletres del revés, dificultat en la lectoescriptura, canvis en l’etiquetatge de les coses… són símptomes que ens poden orientar per a fer una detecció precoç de la dislèxia.

Avui a caixadecontes us presentem el Tercer capítol de la segona temporada de la versió radiofònica del “Famílies i Escola” . Ens endinsem en  el món de la dislèxia, una dificultat que no es pot convertir en un problema.

La família i l’escola han d’anar, com sempre, de la mà per a que el nen dislèctic trobi les estratègies que necessita. És per això que quan els nens comencen a llegir, als 5-6 anys, cal parar atenció. Avui en Joan Carles Folia parla amb en Lluís de Arriba, president de l’Associació Catalana de Dislèxia, mestre i dislèctic. I podreu sentir als últims minutets del programa, com sempre, la veu de caixadecontes, la Conchi Ramírez, amb un conte relacionat amb el tema.

20140429_194152

La dislèxia no té cap relació amb la intel·ligència i les capacitats de l’infant, per tant, un cop diagnosticada cal explicar-li al nen amb naturalitat i afecte. Molt sovint això provoca una mena d’alliberació del nen que permet posar fil a l’agulla en la reeducació i en la recerca dels recursos necessaris.

Les respostes a qüestions com: – dóna’m el color verd! o de quin color és aquest rotulador? poden ser signes d’alerta que ens situen davant la dislèxia, una dificultat significativa i persistent en la forma escrita del llenguatge, que és independent de qualsevol causa intel·lectual, cultural i emocional.

Esperem que us sigui d’utilitat!

Ep! i no deixeu d’escoltar “En Seth, el color que no volia pintar”…un color blanc…amb una manera molt original de dibuixar!…a caixadecontes!!!

Escolteu-lo al CD de caixadecontes per 9,95€, enviament inclòs, clicant Buy Now! ( per a Península i Balears) o per 14,95€ (enviament inclòs) clicant Buy Now! ( per a enviaments internacionals) i fes un regal original a qui més estimes!

Ep! També als centres ABACUS de tot Catalunya!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s