Caixa de Contes

Weblog d'audio edicions Caixa de Contes

El mètode definitiu per tenir fills lectors

2 comentaris

Imatge

El passat dimarts 29 d’octubre, al programa Tot és possible de Rac 1 el tema era “llegir amb nens”. Es va debatre com fomentar l’hàbit o la passió per la lectura en els infants i adolescents. Va ser una discussió interessant. Podeu trobar més informació al weblog del programa.

Una de les col·laboradores va mencionar una publicació de la fundació Jaume Bofill. Es diu El mètode definitiu per tenir fills lectors (PDF) no apareix en els enllaços del programa de RAC1, però tal com va comentar la col·laboradora, és una guia prou curta i amena que repassa quatre conceptes bàsics que ens poden interessar com a pares.

La idea clau:

“la lectura no es pot imposar. Això ho hem de tenir molt clar des del principi. Oblidem-nos d’obligar-los a llegir. Mai funcionarà. El cuc de la lectura només els picarà si els pica la curiositat, si estimulem el desig, si suggerim i captivem amb arguments, amb amabilitat, amb arguments i (recordem-ho) amb paciència.”

I alguns consells:

 • Que ens vegin llegint
 • Llegim amb els fills
 • Tinguem una bona biblioteca personal, que els llibres formin part del paisatge a casa
 • Triem el llibre adequat. El llibre que pot motivar al nostre fill potser no és el que a nosaltres ens agrada més que llegeixi. Li ha d’agradar a ell!
 • Hi ha moltes maneres de llegir. Les noves tecnologies, sota la nostra supervisió, poden ser un vehicle per accedir a lectures interessants.

En resum, un bon document per tenir quatre idees clares.

2 thoughts on “El mètode definitiu per tenir fills lectors

 1. Geniaaaal! a nosaltres ens va anar molt be deixar llibres per la casa, ben posadets, a la tauleta de la sala d’estar, a sobre de les seves taules d’estudi, vam buidar les primeres prestatgeries del menjador per a que fossin accessibles per a ells i vam col·locar els llibres de lectura que anaven col·leccionant i inclús alguns de la nostra infància, d’aquells que ens van agradar tant i que voldrien que llegissin, però sense imposar… Inclús vam bescanviar minuts de lectura per minuts de tele al principi per a incentivar motivant ( això no va ser idea nostra però va funcionar dallò més be) i evident: predicar amb l’exemple, si ens veuen llegir: llegiran!!

 2. Hola, sóc el David.
  M’agrada molt el bloc i ja friso per escoltar l’història d’en PA DE SUCRE, i tots eld demés que suposo que sortiran d’aquí ben poc.
  Records,
  David Devant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s