Caixa de Contes

Weblog d'audio edicions Caixa de Contes

El conte d’en Patufet

Deixa un comentari

 

En_PatufetEl conte d’en Patufet és el preferit de la meva filla de dos anys. Cada nit demana que li l’expliqui abans d’anar a dormir. Per això m’ha agradat tant llegir l’article d’en Damià Bardera a Núvol on analitza el personatge.

Comença l’article: “Avui dia, encara hi ha gent que es pensa que les llegendes, mites, rondalles, contes populars, etc. no tenen cap mena d’interès més enllà de la pura manifestació folklòrica. Aquest tipus d’actitud és una clara mostra d’analfabetisme cultural, ja que no només s’és incapaç de captar el sentit profund dels mites, sinó que tampoc no se sap reinterpretar-los en clau de present.”

Llegiu l’article sencer que val molt la pena. Mai m’havia parat a pensar el significat del conte i quin missatge li estava transmetent a la meva filla cada cop que li explico i he de dir que és prou interessant.

Com a curiositat, la primera imatge imatge de l’article de Núvol està extreta del mateix lloc que la que il·lustra aquest post, de la portada del primer número de la revista Patufet, de 1904.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s