Caixa de Contes

Weblog d'audio edicions Caixa de Contes

Tecnologia a l’aula

Deixa un comentari

file7111303951787

La tecnologia del segle XX

Avui ens fem ressò d’un article de The Economist sobre la tecnologia a les aules. Dues dècades d’omplir les classes del món ric amb ordinadors i pissarres digitals han han minvat el pressupost de les escoles sense aconseguir cap millora acadèmica, però la última tecnologia promet millorar les tècniques d’ensenyança i no simplement traspassar els continguts de la pissarra a la pantalla.

La idea és permetre, a través de la tecnologia, que tots els alumnes tinguin accés a una educació personalitzada. Les lliçons es dissenyen com jocs, en els quals els alumnes van superant nivells al seu propi ritme, amb feedback instantani a cada pas.

De manera similar al concepte de flipped classroom que vam veure en un article anterior, que l’alumne pugui avançar contingut de forma independent allibera el professor per tenir una atenció individual cap a l’alumne que s’encalla en un moment concret.

Aquestes aplicacions, a més a més, permeten obtenir dades agregades de tots els alumnes en temps real, com per exemple quins exercicis els costen més, on s’encallen, fins on han avançat amb els continguts, etc. Això permet millorar el propi software i donar informació útil al mestre.

A diferència dels cursos universitaris online, on el rol del professor tradicional desapareix, amb la tecnologia aplicada a l’aula, per nens de menys de 16 anys, el professor segueix sent imprescindible. Fins i tot algunes aplicacions permeten al professor bloquejar totes les tauletes quan requereix l’atenció simultània de tots els alumnes.

Aquesta segona onada de tecnologia a les aules sembla que sí que permet obtenir millores acadèmiques i resulta cost efectiva. Diverses empreses a tot el món, inclosos a països subdesenvolupats, com Índia, estan desenvolupant aplicacions que incorporen els elements clau d’auto-aprenentatge pas a pas amb feedback instantani adaptat als diferents currículums acadèmics de cada país.

 

La tecnologia també arriba als contes. Compra el CD de caixadecontes i deixa que els més petits l’escoltin quan vulguin: Buy Now!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s